1515
BÖRSVECKAN: KÖP ATVEXA, ADDERA CARE, AVVAKTA I-TECH, POLYGIENE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan sätter köpråd på Atvexa och Addera Care i veckans utgåva. Rekommendationen avvakta blir slutsatsen för aktierna I-tech, Polygiene, Volati och Concentric.

Året har börjat bra för skolkoncernen Atvexa, med ett bra första kvartal i räkenskapsåret 20/21. Börsveckan anser att värderingen är attraktiv och finner att Atvexa har en stabil verksamhet med stabila kassaflöden som man kan få till låga multiplar. Det landar i en köprekommendation.

I-tech hjälper till at minska utsläppen för rederier runt om i världen. Marknadsutsikterna är ljusa men aktien är inte billig, enligt Börsveckan som inte ser något uppenbart köpläge i I-tech just nu. Avvakta blir rådet.

Addera Cares balansräkning saneras genom en rejäl nyemission och Bengt Julander tar över som huvudägare. Börsveckan anser att Addera Care som ett klassiskt turnaround med stor potential och sätter köp.

"Likviditeten i aktien är dock låg så håll ett öga på kursen", råder Börsveckan till.

Polygiene, som gynnas av det fokus på hygien som pandemin lett till, kan växa starkt med det nyförvärvade brittiska bolaget Addmaster.

"Polygiene är ett spännande bolag och köpet av Addmaster ser mycket intressant ut. Men vi vill gärna syna en eller ett par rapporter till för att se hur allt integreras innan vi vågar säga köp", skriver Börsveckan och avvaktar.

Volati är en av börsens stora vinnare sedan pandemin slog till med full kraft i mars 2020. Aktien har stigit från 30 till 110 kronor. Volati handlas kring ev/ebita 15 på Börsveckans prognoser för 2021, vilket Börsveckan tycker är rimligt för ett konglomerat utan uppenbara synergier mellan dotterbolagen. Det blir rådet avvakta.

Pump- och hydraulikkoncernen Concentric försöker anpassa sig till skiftet från förbränningsmotor till eldrift. Hittills har det gått sådär, skriver Börsveckan. Vad gäller värderingen anser Börsveckan att uppsidan är begränsad och att det finns bättre val inom det cykliska facket. Avvakta, blir rådet.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?