1515
Annons
NORDEN: BAVARIAN NORDIC KLÄTTRADE EFTER RESULTAT, VINX30 -1,7%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna sjönk på måndagen i likhet med de flesta övriga börser i omvärlden. I den allmänna nedgången gick storbolagsindexet i Köpenhamn, med stort inslag av läkemedel och mindre konjunkturkänsliga aktier, något bättre än övriga. Samlingsindexet Vinx 30 backade 1,7 procent till 1.353.

I Köpenhamn var OMXC25-indexet ned 1,4 procent till 1.928. Bland de aktier som höll emot bättre fanns Bavarian Nordic och Genmab, som på söndagen berättade om positiva forskningsresultat.

Motigare var det för bolag som fraktjättarna Maersk och DSV, som föll 4,7 respektive 2,5 procent. Berenberg har sänkt rekommendationen för Maersk till behåll från köp.

Sydbank fick en köprekommendation av ABG Sundal Collier, men det räckte inte för att lyfta aktien som tappade 3,3 procent i den negativa stämningen.

Oslobörsens OBX-index tappade 2,2 procent till 986.

Pareto Securities skrev i en uppdatering om sjömatmarknaden att laxpriset trots fortsatt ökade exportvolymer från Norge håller sig runt 48 kronor per kilogram. In i fjärde kvartalet räknar Pareto med att laxpriserna blir starkare då exportvolymerna väntas avta. Bland fiskodlarna sjönk Mowi med 2,2 procent och Leröy Seafood tappade 2,5 procent. Salmar handlades ned 2,8 procent.

Helsingforsbörsens OMXH25-index sjönk 1,9 procent till 5.384. Nära nog samtliga bolag i storbolagsindexet handlades lägre, men de största förlorarna för dagen var Outokumpu och Metso Outotec, som sjönk 8,3 respektive 5,5 procent. Andra industribolag som hade det tufft var Kone (minus 3,4 procent) och Cargotec (ned 4,1 procent).Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera