1515
Annons
BÖRSEN: LÄTT NEDGÅNG VÄNTAS VID HANDELSSTARTEN (NY)

(Tillägg: På flera ställen i texten)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen gick mot en lätt dämpad inledningshandel på onsdagen, efter att index stått för en uppgång över procenten på tisdagen.

Med cirka 30 minuter kvar till handelsstart stod IG Markets förhandelsoption för OMXS30 ned med 0,1 procent och det var i trakterna av utvecklingen för den europeiska terminshandeln.

Livekasinobolaget Evolution har tilldelats en höjd rekommendation till köp från behåll hos DNB Markets. Riktkursen 1.700 kronor upprepas, framgår av en analys. Aktien stängde på drygt 1.382 kronor på tisdagen.

I flödet av nyheter kring storbolagen noterades att klädkedjan H&M, som öppnar böckerna för andra kvartalet på torsdagen, riskerar produktionsstörningar i bolagets näst största produktionsland Bangladesh.

Nyhetskanalen CNBC refererar till en analys från S&P Global Market Intelligence där det framgår att nya coronanedstängningar i landet, som görs för att motverka deltavarianten av covid-19-viruset, väntas pågå under sju dagar.

Bygg- och anläggningsbolaget Skanska har meddelat minskning av orderstocken i Storbritannien med 55 miljoner pund, cirka 640 miljoner kronor, i det andra kvartalet 2021.

Minskningen beror på en strategiförändring av Dwr Cymru Welsh Water avseende leveranser inom ett femårigt kapitalförvaltningsprogram (AMP7).

Skanska meddelade också en order i USA till ett värde av 880 miljoner kronor för ett universitetsbygge i Tarrant County.

Fastighetsbolaget SBB har förvärvat 70 procent av aktierna i hyresrättsbolaget Unobo från Riksbyggen för ett överenskommet aktiepris om 2.064 miljoner kronor. Unobo äger 5.368 lägenheter med en årlig hyresintäkt om 432 miljoner kronor.

Hemelektronikförsäljaren Dustin och mobilspelsbolaget Mag Interactive har varit ute med rapport. Dustins ebita steg till 158 miljoner kronor (105) i tredje kvartalet medan omsättningen steg något till 3,4 miljarder kronor (3,3).

Mag Interactives justerade ebitda steg till 15,9 miljoner kronor (3,6) och omsättningen landade på 81,4 miljoner kronor (64,8).

Goobit Group, som är verksamt inom kryptovalutor med växlingstjänsten BTCX, ökade i sin tur nettoomsättningen till 212 miljoner kronor (76,5) i det fjärde kvartalet (februari-april), i det brutna räkenskapsåret 2020/2021. Rörelseresultatet steg till 8,9 miljoner kronor (–2,7).

Även skobutikskedjan Rizzo har släppt siffror. Jämförbar försäljning i tredje kvartalet sjönk med 1 procent. Bolaget genomgår för närvarande rekonstruktion.

Oljebolaget Enquest avser genomföra en kapitalanskaffning ta in en bruttolikvid om upp till 36,1 miljoner pund via försäljning av nya aktier med teckningskursen 19 pence. Teckningskursen motsvarar en rabatt på 8,7 procent jämfört med tisdagens stängningskurs och likviden ska delvis finansiera förvärvet av den 26,7 procentiga andelen av Golden Eagle-området, meddelad i februari.

Två biotekniknyheter stack också ut.

Resultat i fas 2a från forskningsbolaget Synact Pharma med läkemedelskandidaten AP1189 vid behandling av covid-19 visar på en snabbare återhämtning jämfört med placebo. Andningsåterhämtningen hos patienter som behandlades var i genomsnitt 3,5 dagar snabbare än patienter behandlade med placebo (6,4 dagar respektive 9,9 dagar).

Oasmia Pharmaceuticals har i sin tur fått fas 1-resultat för läkemedelskandidaten Cantrixil publicerade i den vetenskapliga tidskriften Cancers, en studio som uppges visa potential för förlängd överlevnad vid spridd äggstockscancer genom stamcellsdöd såväl som att göra cancerceller känsliga för cellgiftsbehandling.

Installationsbolaget Instalco har tagit en order värd 150 miljoner kronor av NCC och Region Stockholm avseende el och VS i ett tunnelbaneprojekt i Högdalen.

Vind- och solkraftsbolaget OX2 har sålt en vindpark med en effekt på 45 megawatt i östra Polen till Octopus Renewables. OX2 kommer nu att påbörja byggnationen som beräknas vara klar under 2023.

Satellitbolaget Ovzon har fått en order på terminaler från det amerikanska försvaret. Ordervärdet är på 2 miljoner dollar, motsvarande cirka 17 miljoner kronor.

Den placing av 1,5 miljoner aktier som IT-bolaget Exsitecs näst största ägare, Standout Capital, aviserade på tisdagskvällen har genomförts till kursen 173 kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?