Annons
BÖRSEN: VÄNTAS ÖPPNA NÅGOT NEDÅT I LINJE MED EUROPA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas inleda onsdagen något nedåt, efter att på tisdagen ha stigit successivt och fortsatt uppgångstendensen sedan i fredags.

På tisdagen steg visserligen USA-börserna, men räknat från Stockholmsbörsens stängning backade S&P 500-indexet 0,6 procent. Asienbörserna har mestadels handlats ned under morgonen i väntan på att resultatet från det amerikanska mellanårsvalet ska färdigställas.

Bland de ledande Europabörserna var terminen för tyska DAX-indexet vid 8.30-tiden ned 0,4 procent medan terminen för franska CAC40 pekade ned 0,3 procent.

IG Markets förhandel indikerade en svensk aktiemarknadsnedgång på 0,2 procent. I tisdags steg det svenska storbolagsindexet OMXS30 med 1,4 procent till nivån 2.036.

På temat kapitalanskaffningar har Swedish Stirling meddelat avsikt att göra en nyemission av stamaktier för runt 200 miljoner kronor. Den omfattas till cirka 80 procent av teckningsförbindelser och garantiåtaganden.

Även WNT Research, som handelsstoppades vid lunchtid på tisdagen efter en nedgång på 13 procent, har beslutat att göra en företrädesemission, på 40 miljoner kronor. Handeln i aktien återupptas på onsdagen.

En rad små eller medelstora svenska bolag har delårsrapporterat under morgonen.

Informationstjänsteföretaget Karnovs justerade ebita-marginal sjönk i det tredje kvartalet till 35,3 procent från 39,5 procent ett år tidigare. Den lägre marginalen beror enligt bolagets vd Pontus Bodelsson på att Karnov har förberett organisationen för att bli "en större europeisk aktör".

3D-bioskrivarbolaget Bico redovisade ett rörelseresultat på -74,2 miljoner kronor (-91,3). Nettoomsättningen växte till 551 miljoner kronor efter bland annat en organisk försäljningstillväxt på 28 procent. Kassaflödet förbättrades.

Lundin Golds nettovinst steg med 11 procent till 63 miljoner dollar för det tredje kvartalet. Det besparingsprogram som bolaget tidigare kommunicerat är pågående och siktar på kostnadsreducering om 100 miljoner kronor på årsbasis, vilket ska få full effekt från det första kvartalet 2023.

Läkemedelsbolaget Oncopeptides har fastställt sin bedömning av marknadspotentialen för läkemedlet Pepaxti i Europa. Bolaget ser möjliga intäkter på cirka 1,5 till 2,0 miljarder kronor.

Astra Zeneca har meddelat att en rådgivande kommitté till den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA rekommenderar bolagets preparat PT027 som en behandling mot astma för vuxna.

Ferroamp, som säljer lösningar för energi- och effektoptimering till fastighetsägare, redovisar fortsatt kvartalsförlust. Nettoomsättningen växte dock kraftigt, inte minst i september, med stöd av högt intresse för villasystem.

Infranätföretaget Netel redovisade starkare siffror för det tredje kvartalet än motsvarande period i fjol. Netel känner sig säkert på att i år nå tillväxtmålet på minst 10 procent.

Bland analysförändringar kan noteras att Citi Investment Research sänkt sin rekommendation för Handelsbanken till neutral från köp. Riktkursen justeras ned från 114 till 110 kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera