1515
XSPRAY: TILLFÖRS 265 MLN KR I RIKTAD EMISSION, KURS 142:50 KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Xspray Pharma har slutfört den riktade emission av cirka 1,9 miljoner aktier som bolaget aviserade efter Stockholmsbörsens stängning på tisdagen. Teckningskursen blev 142:50 kronor, vilket innebär att bolaget tillförs 265 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen innebär en utspädning på cirka 10 procent. Teckningskursen är i nivå med tisdagens stängningskurs för aktien, vilket innebär att det inte blev någon rabatt i emissionen.

Ett antal institutionella investerare, däribland Tredje AP-fonden, Handelsbanken Fonder, Andra AP-fonden, Swedbank Robur Fonder, Fjärde AP-fonden och TIN Ny Teknik, tecknade aktier i emissionen.

"Intresset för Xspray är extremt motiverande och vi vill tacka våra investerare för deras förtroende för Xspray och vår R&D. Med det tillskjutna kapitalet har vi nu den ekonomiska styrkan som krävs för att fortsätta förhandlingarna med potentiella partners för vår ledande produktkandidat Hynap-Dasa. Det gör det också möjligt för oss att påskynda utvecklingen av våra nästkommande produktkandidater", säger Xspray Pharmas vd Per Andersson.

"Vi planerar att påbörja studieprogrammet för Hynap-Nilo redan under första kvartalet 2021 och fortsätta den spännande produktutvecklingen av de efterföljande, ännu ej kommunicerade, produktkandidaterna. Vi kan nu dessutom slutföra expansionen av vår produktionskapacitet på Malta så att vi kan arbeta i full fart med flera produkter parallellt", fortsätter Xspray Pharma-chefen.

Citigroup, Pareto och Zonda Partners var Joint Bookrunners i samband med emissionen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?