Annons
NEW YORK: BÖRSERNA PRESSAS AV RÄNTEUPPGÅNGAR, S&P 500 -1,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De initiala tappen på USA-börserna förvärrades en bit in i måndagshandeln med teknik som förlorare igen.

Vid 17.10-tiden var Dow Jones industriindex ned 0,6 procent till 34.516, samtidigt som Nasdaqs tekniktunga kompositindex tappade 1,8 procent till 13.465. Breda S&P 500 sjönk 1,2 procent till 4.433.

Amerikanska statspappersräntor har fortsatt uppåt och såväl två- som tioårsräntan har noterat de högsta noteringarna sedan vårvintern 2019. Den amerikanska tioåringen steg 10 punkter till 2,76 procent.

En högre ränta brukar ses som negativt för tillväxtaktier. Det finns även en oro i marknaderna om den amerikanska centralbankens åtstramningar kommer att leda till en långsammare ekonomisk tillväxt.

Bland bolagsnyheter steg Twitter 0,6 procent trots en initial nedgång. Bolagets nya storägare Elon Musk, Teslas vd, har bestämt sig för att inte ta plats i styrelsen. I förra veckan framkom det att Elon Musk köpt 9,2 procent av aktierna i mikrobloggsbolaget och att han skulle sätta sig i styrelsen.

Nio föll däremot 4 procent. Elbilstillverkaren har pausat produktionen på grund av restriktioner som har medfört störningar i leverantörskedjan. Bland andra aktier i sektorn sjönk Tesla 3,8 procent medan Xpeng och Li Auto tappade 5,1 respektive 4,6 procent.

Citi anser att banken Wells Fargo är väl positionerad för en skakig makroekonomisk miljö och höjde rekommendationen till köp. Riktkursen sänktes däremot marginellt till 56 dollar. Aktien klättrade 1,5 procent till 49:49 dollar.


Graf: S&P 500 måndagen den 11 april

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera