1515
Annons
PM NYHETER I KORTHET FREDAG 11 MARS

STRID OM ANSLAG. Sverige höjer försvarsanslagen till Nato-nivå men det kommer att bli strid om notan i valrörelsen. (DN)


INGEN UTREDNING. Förundersökningen om de misstänkta drönarflygningarna över svenska kärnkraftverk har lagts ned. (SvD)


MOT UNDERSKOTT. Kraven på ökade statliga insatser växer och frågan är om Sverige är på väg från ett överskotts- till underskottsmål. (DI)


BOLAG DRABBAS. Det nya ryska förslaget om att förstatliga utländska företag som lämnar Ryssland kan drabba flera svenska storbolag, som Ikea, Volvo och H&M. (DI)


STORÄGARKRITIK. Swedbank Robur, storägare i telekombolaget, Ericsson kräver svar från bolagets styrelse med en motivering om varför vd Börje Ekholm fått nästan 190 miljoner kronor i bonus för åren 2019-2021. Under denna period hemlighöll Ericsson regelbrott i Irak. (DI)


RÄTTSTVIST. Den 14 september 2022 kommer den första rättegången i patentstriden mellan Ericsson och Apple att äga rum i München, Tyskland. Tvisten berör utlicensiering av Ericssons patentportföljför användning i Apples smarta telefoner och surfplattor med mobilnätsanslutning. (DI)


MATPRISER. Priser på viktiga råvaror har skjutit i höjden, något som väntas få genomslag på priserna för mat i sommar. Enligt Lars Appelqvist kan gemene man förvänta sig "betydligt högre matpriser". (SvD)


OLJEPRISRUSNING. Anhängarna av "peak oil" som spekulerade om en oljeprisuppgång ser ut att få rätt i prisuppgången för olja, men av fel anledning. Hittills i år har oljepriset gått upp 60 procent i spåren av kriget av Ukraina. (DI)


ABG-KOMMENTAR. Värmeteknikbolaget Nibe fick se aktiekursen dala märkbart under torsdagen. Analys- och mäklarhuset ABG:s Nibe-analytiker Karl Bokvist bedömer i en kommentar från onsdagskvällen att Nibe-aktien redan har inprisat utrullningen av värmepumpar enligt EU:s nya planer. (DI)


ENTREPRENÖRSPRISKRITIK. Blankarfirman Viceroy, som har bedrivit kampanj mot SBB, rasar i ett öppet brev mot att bolagets vd och grundare Ilija Batljan har fått ett entreprenörspris av sin revisionsbyrå EY. (DI)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?