1515
Annons
LIVIHOP: TAPPAT 35% AV KUNDER, KONTROLLBALANSRÄKNING (OMS)

(Omsändning: skickades första gången på onsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Vård- och omsorgsbolaget Livihop, som den 26 oktober fick sin rekonstruktionsansökan beviljad hos Stockholms tingsrätt, uppger att bolaget tappat cirka 35 procent av det totala antalet kunder i samband med rekonstruktionen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Likviditetsmässigt innebär ett kundtapp att en nästintill motsvarande kostnadspost upphör i samband med att intäkten förloras", uppger bolaget.

Vidare har bolaget styrelse beslutat att upprätta kontrollbalansräkning eftersom värdet på dotterbolagsandelarna, vilka utgör en betydande andel av de totala tillgångarna, behöver omvärderas, enligt pressmeddelandet.

Bolaget uppger samtidigt att fördjupade diskussioner pågår med en spekulant gällande överlåtelse av aktiemajoriteten i bolaget till en ny huvudägare.

Livihops aktie har varit handelsstoppad sedan 22 oktober och bolaget ansökte den 25 oktober om rekonstruktion. Rekonstruktionsansökan kom kort efter beslutet från Inspektionen för vård och omsorg (IVO) att återkalla bolagets tillstånd för att bedriva tillståndspliktig verksamhet.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?