1515
Annons
TRADING DIREKT: APPLE OCH SAMSUNG DRÖMKUNDER FÖR BEAMMWAVE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) I mars ska Beammwave noteras på First North och i torsdagens Trading Direkt IPO förklarade vd Stefan Svedberg vad mmwave och beamforming är och inte minst – hur bolaget ska tjäna pengar på det.


https://youtu.be/qIkQw0_VODUimage

Bild: Stefan Svedberg, vd på Beammwave, intervjuas av Adam Wahlfeldt i Trading Direkt IPO.


För att nå den kapacitet som behövs i 5G-nätet behöver frekvensomfånget öka. Men i de lägre frekvensområdena börjar det bli trångt och kommunikationen måste flyttas upp till frekvenser som kallas mmwave. Där är kapaciteten hög, men det är svårt att få signalen att gå tillräckligt långt och till rätt adress. Signalen behöver riktas mot telefonen och det är det som kallas beamforming. I dag är det analog beamforming som används men Beammwave arbetar på ett chip som kan göra processen digital.

"Där kommer vi in. Vi bygger ett radiochip på tre gånger tre millimeter som innehåller radio och antenn och sedan bygger vi algoritmer som krävs för den här styrningen", förklarar Stefan Svedberg.

Anledningen till att analog beamforming används i dag är att det saknas ström- och kostnadseffektiva lösningar att sätta in i telefonerna men Stefan Svedberg och företagets lösning ska råda bot på det.

"När vi förklarar för kunderna så inser de att det går att bygga, men de vill se grejerna. Det är den brytpunkten vi måste över och kan skicka produkten så att de kan mäta den. Det är där vi ska vara under 2022", säger vd:n.

Vilken är din drömkund?

"Det är samma drömkunder som för alla. Det finns ett antal chipbolag som förser världens mobiltelefontillverkare med chip. Det är ett fåtal bolag som kan bygga det här själv, Apple är ett, men det hade så klart varit jätteskoj med Apple som kund. Samsung är den andra naturliga kandidaten, men resten är chiptillverkare och då måste man ju nämna Qualcomm".

Den 11 mars är det tänkt att bolaget ska ringa i klockan på First North. Den som vill teckna aktier i emissionen på 60 miljoner kronor till kursen 15:85 har till och med den 25 februari på sig. Värderingen för bolagets samtliga aktier är 190 miljoner kronor med den satta teckningskursen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera