1515
TESLA: CATHIE WOODS ARK INVEST SÅLT AKTIER VÄRDA 178 MLN USD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den högprofilerade finanskvinnan Cathie Woods fondbolag Ark Invest sålde på onsdagen aktier i Tesla, en aktie för vilken firman har den högsta riktkursen bland de etablerade finanshusen, till ett värde av 178 miljoner dollar.

Det framgår av en anmälan hos amerikanska finansinspektionen SEC.

Ark Invest har efter försäljningen fortsatt aktier värda 3 miljarder dollar i Tesla, som är fondbolagets klart största innehav. Cathie Wood gjorde sig under 2019 och 2020 ett namn som en av de flitigaste på Wall Street med att ge rosenskimrande framtidsutsikter för Tesla. Riktkursen på 4.000 dollar som hon gav under 2019 skulle sedermera visa sig stämma då Tesla efter aktiesplit där en aktie delats ut i form av fem nya nådde över kursen 800 dollar under slutet av 2020.

Under onsdagen förvärvade också Ark Invest aktier i den nynoterade kryptovalutamarknadsplatsen Coinbase till ett värde av 246 miljoner dollar till den börshandlade fonden Ark Fintech Innovation ETF.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?