1515
ERICSSON: UTÖKADE OPERATÖRSINVESTERINGAR GER BRA KÖPLÄGE - DNB

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) DNB Markets tycker att det har uppstått ett "synnerligen bra köpläge" i Ericsson.

Utökade investeringar från nyckelkunder och en aktiekurs som har sjunkit sedan den "starka" rapporten för det första kvartalet och den nyligen aviserade patentuppgörelsen har skapat tillfället, menar banken enligt en analys.

DNB har höjt sina antaganden kring Nordamerika, justerat för uppgörelsen med Nokia och sänkt intäktsestimaten för Kina med 1,2 miljarder kronor för det andra kvartalet. Trots det räknar banken med ett starkt kommande kvartal från Ericsson.

Enligt DNB reflekterar nu Ericssons aktiekurs den skärpta tonen från Peking avseende Ericssons access till den kinesiska marknaden. Kursreaktionen har emellertid varit liten vad gäller de positiva beskeden om utökade capex-behov från AT&T och Vodafone på andra håll i världen, anser banken.

"Detta har lett till vad vi ser som ett synnerligen bra köpläge", skriver DNB Markets.

DNB, som har en köprekommendation för Ericsson, har dragit upp riktkursen till 155 kronor (150), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på onsdagen.

Banken har höjt sina estimat för Ericssons vinst per aktie med 4 procent för åren 2022-2023.

Vidare höjer DNB Markets även riktkursen för Nokia, till 6:10 euro per aktie (6:00) och upprepar sin köprekommendation.

Nokia väntas gynnas avsevärt av AT&T:s uppdragna 5G- och fiber-planer, skriver banken och påpekar att Nokias intäktspress från operatören Verizon därmed dämpas.

Vid 11.30-tiden hade Ericsson gått ned 0,7 procent medan Nokia hade sjunkit 1,0 procent på Stockholmsbörsen där OMXS30-indexet samtidigt hade backat 1,5 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?