Annons
NEW YORK: NIELSEN FALLER PÅ LUGN BÖRS, S&P 500 +0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna visade en blandad utveckling efter ett par timmars handel på måndagen. Bland förlorarna befann sig flygplanstillverkaren Boeing som sjönk efter att ett Boeing-plan kraschat i södra Kina.

Vid 17-tiden var Dow Jones industriindex ned med 0,5 procent till 34.571, samtidigt som Nasdaqs kompositindex var oförändrat vid 13.898. Det breda S&P 500 steg 0,1 procent till 4.468.

En stor förlorare på den amerikanska marknaden var Boeing som backade med 3,9 procent. Ett av bolagets flygplan, en 737-800 i China Eastern Airlines regi, kraschade på måndagen in i ett berg i regionen Guangxi i södra Kina med drygt 130 personer ombord.

Undersökningsföretaget Nielsen, känt för mätningar av tv-tittande i USA, föll drygt 8 procent sedan ett bud på bolaget värt drygt 9 miljarder dollar avvisats. Enligt Nielsen undervärderade budet bolagets potential.

Blackberry, tidigare känt för mobiltelefoner men numera helt inriktat på mjukvara, stärktes 2,8 procent. RBC har uppgraderat aktien till "sector perform" med motiveringen att kursen nu stämmer bättre överens med bolagets fundamenta.

Den kinesiska elbilstillverkaren Nio har uppgett att det inte har några omedelbara planer på att höja priserna på sina bilar, till skillnad från konkurrenter som Tesla och BYD vilka nyligen har höjt priser med hänvisning till högre råvarukostnader. Nio handlades ned 2,8 procent.

Även sektorkollegorna Lucid Group och Rivian tappade, med 0,7 respektive 2,8 procent. Tesla gick i motsatt riktning och steg 2,5 procent.

Den amerikanska tioårsräntan adderade 9 punkter till 2,24 procent.


Graf: S&P 500 måndagen den 21 mars

image

Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera