1515
BÖRSEN: MILDRAD NEDGÅNG PÅ EFTERMIDDAGEN, OMXS30 -0,3%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsens fall hade mildrats efter lunchtid på fredagen, men kurserna var alltjämt ned i linje med utländska börser sedan oron för svagare ekonomisk utveckling fortsatt att pressa sentimentet.

Vid 13.40-tiden hade storbolagsindexet OMXS30 gått ned 0,3 procent till nivån 2.253 efter att aktier för 10,5 miljarder kronor hade omsatts på Stockholmsbörsen.

I storbolagsindexets botten sågs flera cykliska spelare. ABB, Volvo och Assa Abloy tappade runt 1,5 procent vardera.

Bäst gick det för Evolution som steg 2,1 procent. SCA, som fått rekommendationen uppskruvad till köp av Kepler Cheuvreux, sågs upp 1,2 procent.

Swedbank föreslår en ytterligare ordinarie utdelning för räkenskapsåren 2019 och 2020 sedan myndighetsrestriktionerna nyligen tagits bort. Danske Bank har samtidigt sänkt rekommendationen för Swedbank-aktien, som sjönk 1,4 procent. Flera av de andra storbankerna gick svagare än index.

Bilia har träffat en principiell överenskommelse med Volvo Cars om ett nytt framtida samarbete. I Sverige kommer Bilia fortsatt att vara återförsäljare för nya Volvobilar i storstadsområdena Stockholm, Göteborg, Malmö och Västerås, medan Bilia i Norge kommer att lämna storstadsområdet Oslo. Volvo Cars sade i november upp återförsäljaravtalet med Bilia. Aktien steg på fredagen 3,0 procent.

Kindred var upp 4,4 procent under hög omsättning efter att bettingbolaget beslutat att tillfälligt upphöra med tjänster till nederländska kunder, något som flera konkurrenter också gjort nyligen efter nya regleringsbesked i landet som pressat sektorn.

Speloperatören Betsson var ned 5 procent. ABG har sänkt rekommendationen till sälj i spåren av torsdagens besked om att Betsson slutar vända sig till kunder i Nederländerna.

Vinterturismbolaget Skistar redovisade vinst för det gångna sommarkvartalet med stöd av vissa överlåtelser av bland annat hotellfastigheter och byggrätter. Bolaget föreslår en utdelning om 1:50 kronor per aktie för det räkenskapsår som tog slut för en månad sedan. Aktien sjönk 4,4 procent.

En kursvinnare var Maven Wireless som steg 22 procent efter att ha tecknat ett treårigt ramavtal med en fransk systemintegratör.

Intellego Technologies avancerade 12 procent efter att ha ingått ett avsiktsavtal med ett riskkapitalfinansierat medtechbolag från Kalifornien. En lyckad kommersialisering skulle på sikt kunna innebära årliga intäkter för Intellego på omkring 500 miljoner kronor, enligt bolaget.

Paradox backade 6 procent sedan gamingbolaget avslutat utvecklingen av ej tillkännagivna projekt, vilket medför en nedskrivning på 135 miljoner kronor.

Nolato, som tillverkar polymera produktsystem, har meddelat om störningar inom två av bolagets verksamheter som kommer pressa lönsamheten en tid framöver. Aktien var ändå upp 0,5 procent.

Bland börsnykomlingarna sågs Eeducation Alberts aktie strax över 56 kronor på First North, en uppgång på 15 procent från teckningskursen 49 kronor per aktie.

Avsluten i Emilshus, som sålde preferensaktier för 27:60 per styck inför noteringen på samma handelsplattform, gjordes vid 29:88 kronor, motsvarande en uppgång på 8 procent.

På Spotlight handlades vid samma tidpunkt Genetic Analysis aktie och teckningsoptioner vid en uppgång på 64 procent jämfört med teckningskursen 78 kronor för unitpaketet bestående av aktier och teckningsoptioner.


Graf: OMXS30 fredagen den 1 oktober

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?