1515
Annons
INVESTOR: VIKTIGT ATT ERICSSONS STYRELSE HAR STARKT STÖD - IC

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det var viktigt att Ericssons styrelse och ledning fick ett starkt stöd av aktieägarna, även av de som nekade ansvarsfrihet.

Det säger Investors kommunikationschef Viveka Hirdman-Ryrberg till Nyhetsbyrån Direkt efter att Ericssons bolagsstämma avslutats på tisdagen.

"Det är viktigt att lyfta fram att flera aktieägare som röstade mot ansvarsfrihet ändå underströk att de har fullt förtroende för styrelsen och ledningen. Det finns ett starkt stöd för styrelsen", säger Viveka Hirdman-Ryrberg.

Investor, som är Ericssons största ägare, röstade vid stämman för att bevilja ansvarsfrihet för styrelsen och vd Börje Ekholm. Enligt Viveka Hirdman-Ryrberg vill Investor också "understryka sitt stöd till Ericssons ledning och styrelse under den här utmanande tiden för bolaget".

Resultatet av omröstningen vid bolagsstämman, där styrelsen och vd nekades ansvarsfrihet var dock inte förvånande, enligt Viveka Hirdman-Ryrberg.

"Det är viktigt att understryka att de aktieägare som valde att rösta mot ansvarsfrihet gjorde det med motiveringen att de hade bristande information", säger hon och påpekar i sammanhanget att Ericssons styrelse och vd under stämman återigen underströk att bolaget samarbetar fullt ut med amerikanska myndigheter och därmed är begränsade i vilken information de kan lämna till aktieägarna.

Framöver är det nu viktigt att Ericsson fortsätter med sin strategi för verksamheten och med det viktiga arbetet med att förbättra och stärka företagskulturen och regelefterlevnaden.

I likhet med övriga aktieägare vet Investor inte när Ericsson kan lämna mer information kring Irak-utredningen och kring samarbetet med det amerikanska justitiedepartementet DOJ.

"Vi kan bara hänvisa till att bolaget arbetar fullt ut med amerikanska myndigheter och sedan ska det kunna återkomma med mer information. Det tar den tid det tar", säger Viveka Hirdman-Ryrberg.

Investors innehav i Ericsson motsvarar 8,0 procent av kapitalet och 23,8 procent av rösterna.

Industrivärden, vars ägande motsvarar 2,6 procent av kapitalet och 15,1 procent av rösterna i Ericsson, har i ett mail lämnat en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt. Kommunikationschefen Sverker Sivall uppger att Industrivärden förmedlat till media att det står bakom Ericssons styrelse, vd och strategi samt det arbete som bolaget genomför i syfte att stärka processerna för regelefterlevnad.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera