1515
NOKIA: FOKUS PÅ KRITISKA NÄT, UPPREPAR MÅL TEKNOLOGILEDARSKAP

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nokias strategi syftar till att forma bolaget för att leverera kritiska nätverk till CSP:s, företag och webscales. Bolaget upprepar målet att det siktar på ett teknologiledarskap inom alla de segment som det väljer att vara aktiv inom.

Det framgår av ett pressmeddelande i samband med bolagets strategiuppdatering på onsdagen.

Kritiska nätverk är avancerade nät som driver kritiska tjänster för företag och samhällen. De håller på att bli allt viktigare och utökas till alla hörn av samhället. Detta betyder att Nokias adresserbara marknad för kritiska nätverk med CSP:s, webscales och företag också utökas, skriver Nokia.

"Vi är väl positionerade att vara en pålitlig partner för kritiska nätverk", skriver Nokias vd Pekka Lundmark i pressmeddelandet.

Han hänvisar till att Nokia har en stark position inom teknologier som är viktiga för kritiska nätverk, som "open och virtualized" radioaccessnät och är på väg mot en 100-procentigt molnbaserad mjukvaruportfölj.

Nokia ser också en utveckling i marknaden där värdet i de kritiska näten gradvis kommer att skifta från monolitiska system mot silikon, mjukvara och tjänster, där vikten av molnbaserade och öppna lösningar kommer att öka.

"Ett av våra fokusområden kommer att vara att fortsätta att bygga ut våra förmågor inom detta område för att säkra teknologiskt och marknadsmässigt ledarskap"", säger Pekka Lundmark.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?