1515
Annons
MEDICOVER: SER FORTSATT STABIL TILLVÄXT UNDERLIGGANDE VERKSAMH

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Trots den rådande osäkerheten kring hur pandemin kommer att påverka samhällen och ekonomier framöver förblir Medicover optimistiska både på kort och på medellång sikt, skriver vård- och diagnostikbolagets vd Fredrik Rågmark i delårsrapporten.

"Den senaste tiden har tydligt bekräftat styrkan i vår affärsmodell och att det finns en stark underliggande efterfrågan på våra tjänster. Med den aktuella ökningen i virusspridningen förväntar vi oss att testnivåerna förblir höga parallellt med en fortsatt stabil tillväxt i vår underliggande verksamhet", skriver vd.

I tredje kvartalet ökade Medicovers nettoomsättning med 27,6 procent till 335 miljoner euro. Den organiska tillväxten var 23,9 procent.

Ebitda-resultatet ökade med 15,7 procent till 58,0 miljoner euro, motsvarande en ebitda-marginal på 17,3 procent (19,1). I jämförelsekvartalet i fjol påverkades resultatet positivt av statliga stöd och högre marginaler relaterad till covid-19, särskilt för tjänster i bolagets indiska sjukhusverksamhet.

"Marginalen i den underliggande verksamheten utvecklas väl. Även om marginalen var något lägre jämfört med föregående år så var marginalen "like for like" aningen högre", kommenterar Medicovers vd.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?