1515
MEDICOVER: 1 KV BÄTTRE ÄN ESTIMAT, AKTIEN UPP

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicovers preliminära siffror för det första kvartalet, som presenterades på tisdagseftermiddagen, var bättre än väntat.

Nettoomsättning för första kvartalet 2021 uppgick till 317 miljoner euro (239). Analytiker hade i snitt räknat med en nettoomsättning på 297 miljoner euro, enligt Infronts senaste konsensusuppdatering, med tre bidragsgivare, från i slutet av februari.

Medicover meddelade också att ebitda-resultatet blev 65,5 miljoner euro (29,0) och att ebit uppgick till 41,6 miljoner euro (6,4) under första kvartalet. Här låg ovan nämnda konsensus på 51,1 respektive 27,1 miljoner euro.

"Den tredje vågen av covid-19 bidrog starkt till företagets utveckling under mars och de finansiella utsikterna är fortsatt starka", skrev Medicover i sitt pressmeddelande men flaggade för att viss negativ påverkan av covid-19 kvarstår och att denna kan komma att bli tydligare med den nuvarande pandemivågen.

Medicovers aktie steg på de preliminära siffrorna och hade stigit cirka 7 procent omkring en halvtimme efter att de släpptes.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?