1515
GAP: STÄNGER YTTERLIGARE BUTIKER I EUROPA PGA SVAG FÖRSÄLJNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska klädkedjan Gap förbereder hundratals nya butiksstängningar i Europa för att spara kostnader, framgår av en nyhetsartikel på bolagets sajt.

Besparingsåtgärden är en del av bolagets plan för att hantera försäljningsminskningen sedan covid-19-pandemin bröt ut samt ökad konkurrens från snabbmode.

Gap hade i slutet av den senast rapporterade perioden i juli 129 butiker i Europa, men det antalet kommer minskas genom stängningar i Storbritannien, Frankrike, Irland och Italien fram till mitten av nästa år.

Tidigare i år stängde Gap-koncernen 225 butiker i världen som var olönsamma som en del av en omstruktureringsplan.

Koncernen, där också bland annat Banana Republic ingår, överväger nu också åtgärder avseende lager-och distributionsmodellen och e-handelsverksamheten i stort för Europaregionen.

Klädkedjan har haft svårt att hänga med i allt snabbare modecykler och intåget för det så kallade snabbmodet, där så väl svenska H&M som spanska Zara tagit mark.

Pandemikrisen har i sin tur lett till att Gaps butiksförsäljning försvagats avsevärt i samtliga marknader.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?