Annons
PM NYHETER I KORTHET TORSDAG 3 NOVEMBER

MEGAREA. Rekordstora lager talar för väl tilltagna rabatter under Black Friday, dessutom kan rean bli lång. Men osäkerhet råder kring om kunderna kommer spendera. (SvD)


S+M=SANT. Den "oheliga alliansen" mellan Moderaterna och Socialdemokraterna blir allt mer populär i kommunerna och har visat sig vara ett framgångsrecept för M. (DN)


BUSINESS AS USUAL. De interna kraven på förnyelse avfärdas av S-topparna och planen är i stället att bygga vidare på valrörelsens budskap i opposition. En del vill dock se omtag, där framför allt den ekonomiska politiken riktas om. (DI)


SVÅR DANSK VÄG. Det röda blocket har säkrat en egen majoritet i folketinget, men Socialdemokraterna vill bilda en blocköverskridande regering, vilket kan bli svårt. (SvD)


ÄNDRA FOKUS. Ett minskat fokus på transportsektorn och reduktionsplikten ökar Sveriges förutsättningar att bli ett internationellt föredöme, enligt professor John Hassler. (DI)


REGISTER BEHÖVS. Det vore önskvärt med ett nytt register över de svenska hushållens tillgångar och skulder enligt en utredare. (DN)


EUROPA I TÄTEN. Europa har nu den högsta temperaturökningen i världen, och i spåren följer fler klimatkatastrofer, enligt Meteorologiska världsorganisationen WMO. (SvD)


SWEDISH MATCH. Philip Morris vd Jacek Olczak känner sig trygg med att bolaget kommer att stänga sitt förvärv av Swedish Match. Acceptfristen för budet går ut i morgon fredag. (DI)


BOSTÄDER. Nyproduktionen av bostadsrätter är på väg mot kris. Boverket varnar för halverat bostadsrättsbyggande. (SvD)


AVTAGANDE LÄPPSTIFTSEFFEKT. Det som av ekonomer brukar kallas för läppstiftseffekten börjar avta i både Europa och USA. Ett tecken på att krisen djupnar. (SvD)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera