1515
PM NYHETER I KORTHET LÖRDAG-MÅNDAG 20-22 MARS

LÖFVEN PRESSAR. Statsminister Stefan Löfven varnar för handelskrig om EU inför exportförbud av coronavaccin för att tvinga tillverkare att leva upp till sina leveransavtal. Samtidigt säger han att exportbegränsningar kan vara motiverade. (SvD sön)


EKONOMHOPP. Den svenska ekonomin kommer inte att drabbas särskilt hårt av försenade vacciner även om det är beklagligt att fler blir sjuka, enligt svenska ekonomer. (DN sön)


V-NYSTART. Vänsterpartiet ska ta fram en ny ekonomisk politik med ett trovärdigt svar på hur Sverige kan nå full sysselsättning och ekonomisk utveckling. (DN Debatt mån)


C NOBBAR. Centerpartiet slår tillbaka mot kraven att vrida den ekonomiska Politiken vänsterut och kommer att gå till val på nya skattesänkningar på job och företagande. (DI lör)


SD-TOPP ÖPPEN. Oscar Sjöstedt, Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson, låser inte fast sig vid ett konservativt block utan håller dörren öppen även vänsterut för att få igenom partiets politik. (DI mån)


MER SD. Partiledaren Jimmie Åkesson vill sätta press på invandrare att flytta tillbaka till sina hemländer. Han har prioriteringarna klara inför eventuella förhandlingar med M och KD. (DN lör)


MIGRATION. Socialdemokraterna och Miljöpartiet är oense om migrationspolitiken och förhandlingarna tar längre tid än planerat. (SvD lör)


HÖGHASTIGHETSTÅG. Olika särintressen håller liv i frågan om höghastighetståg, men om projektet ska genomföras krävs avsteg från en rad principer som fastställts i riksdagen eller genom lagstiftning, enligt per Kågeson, fil dr i miljösystemanalys. (DN Debatt lör)


ELECTROLUXSPLITTRING. Fondförvaltaren Simon Blecher på Carnegie anser att det är dags för ny styckning av Electrolux och delar med sig av tre möjliga alternativ på hur göra detta. Vitvarujättens huvudägare Investor bör vidta åtgärder för att synliggöra värden som Simon Blecher anser finns i bolagen. (DI mån)


VACCINPROBLEM KAN YTTERLIGARE GYNNA HEMMATREND. Pandemin har lett till ett rejält renoveringssug bland svenskarna och 2020 blev ett bra börsår för BHG och Byggmax. En lika stark trend kommer nog inte ses 2021, men den senaste tidens vaccinationsproblematik lär gynna hemmafixartrenden, enligt en analys. (DI mån)


TECKNA IDUN INDUSTRIER. "Värderingen framstår anspråkslös i det förvärvsdrivna konglomeratet Idun Industrier, som bjuder på en sällsynt intressegemenskap mellan gamla och nya ägare", det skriver DI:s Richard Bråse som rekommenderar att teckna aktier inför börsnoteringen. (DI mån)


BATTERIER. Mineralerna som är nödvändiga för att tillverkare batterier finns i Sverige, men utvinns inte. Trots att branschen nu suktar efter råvarorna kommer det att i bästa fall dröja 10-15 år innan de kommer upp ur jorden. (SvD mån)


CASTELLUM. Det blåser upp till storm i fastighetsbolaget Castellum på grund av att en grupp ägare vill hindra huvudägaren Rutger Arnhult att ta plats i styrelsen. Konflikten kan leda till att föreslagna ledamoten Anna Kinberg Batra stoppas. (SvD lör)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?