1515
ONCOPEPTIDES: SEB SÄNKER REKOMMENDATION TILL SÄLJ (KÖP) (NY)

(Lägger till mer text från stycke tre och uppdaterar med kursinformation)

STOCKHOLM (Direkt) SEB Equities sänker sin rekommendation för Oncopeptides till sälj från köp. Riktkursen sänks till 85 från 170 kronor.

Det framgår av en analys på torsdagen.

SEB beskriver Ocean-resultatet i fas 3 som ett "misslyckande" och bedömer att Pepaxto (melflufen) inte kommer att kunna ta en betydande marknadsandel (substantial share).

Vidare uppger banken att Oncopeptides kommer att få kämpa med att få ersättning, så kallad reimbursement, utanför sin nuvarande varumärkning för Pepaxto fram till utläsningen av Lighthouse-studien om några år.

SEB konstaterar att de från inledningen av sin bevakning av bolaget har varit tydliga med att ett utfall i Ocean-studien där Pepaxto var bättre (superiority) än Celgenes Imnovid (pomalidomid) var en nödvändighet för bolaget inom indikationen myelom.

Den bedömda toppförsäljningen sätts ned till 595 miljoner dollar, eller 428 miljoner dollar riskjusterat, från tidigare nivå om 1,6 miljarder dollar.

Aktien tappade drygt 5 procent till 105 kronor i den tidiga handeln på torsdagen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?