1515
HUAWEI: PLANERAR INTÅG I ELBILSMARKNAD, LANSERING I ÅR - RTRS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det kinesiska telekombolaget Huawei överväger att göra intåg i elbilsmarknaden, rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Planen är att Huawei ska lansera egna modeller redan i år, samtidigt som flera andra affärsvertikaler bestraffats med amerikanska sanktioner.

Huawei för samtal med det Ford-kopplade statligt ägda Changan Automobile och flera andra biltillverkare i fråga om produktionskapacitet, skriver nyhetsbyrån.

En talesperson för bolaget uppger för Reuters att Huawei inte är en biltillverkare, men som ett informations- och kommunikationsteknikbolag är målet att bli en digital bilorienterad leverantör som möjliggör bättre produkter för bilindustrins originaltillverkare.

Huawei har dock, enligt källorna, startat upp interna designprojekt för elbilar och träffat leverantörer i Kina med målet att officiellt lansera projektet i år.

Tidigare i år beslutade sig Huawei för att sälja av vissa delar av bolagets mobiltelefontillverkning, som är den gren som drabbats hårdast av de amerikanska sanktionerna mot bolaget. Huawei anklagas av USA och flera andra länder, bland annat Sverige, för att vara sponsrat av Kinas kommunistiska parti och för att utgöra ett hot mot internationell säkerhet genom att möjliggöra spionage för kinesiska regimen. Bolaget har ihärdigt förnekat alla anklagelser.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?