1515
NOKIAN RENKAAT: STARK VOLYMTILLVÄXT I RYSSLAND 1 KV ENL VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nokian Renkaat noterade en stark volymtillväxt för Passenger Car Tyres i Ryssland under det första kvartalet, där bolaget även tog ytterligare marknadsandelar.

Det skriver vd Jukka Moisio i rapporten för det första kvartalet.

Å andra sidan, poängterar vd, var rubeln svagare. Det kombinerat med den högre andelen volym i Ryssland påverkades det genomsnittliga försäljningspriset märkbart negativt.

Nettoförsäljningen samt det justerade rörelseresultatet för Heavy Tyres kom in på rekordhög nivå under det första kvartalet, framhåller vd:n.

I Ryssland har bolagets fabriker varit i full drift under kvartalet, i syfte att säkerställa tillgängligheten av bolagets premiumprodukter. I USA fortsätter upptrappningen ("ramp-up") i produktion för att nå en tillverkning om cirka en miljon däck under 2021.

Bolaget räknar med att kostnaderna för råmaterial kommer att öka betydligt under den andra halvan av 2021, jämfört med motsvarande period året före.

Jukka Moisio konstaterar vidare i rapporten att efterfrågan för ersättningsdäck har återhämtat i snabb takt sedan slutet av 2020. Under det första kvartalet i år nåddes en rekordhög försäljningsvolym för ersättningsdäck, uppger Nokian Renkaat-chefen, och tillägger att samtliga affärsområden presterade väl under kvartalet.

Däcktillverkarens rapport kom in klart högre än Infronts analytikerestimat. Omsättningen för kvartalet kom in 10 procent högre än väntat, och var upp med nästan 29 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

Drygt 20 minuter efter att rapporten kablats ut på tisdagen var aktien upp 3,5 procent i Helsingfors.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?