1515
ERICSSON: SVENSK "SISTA CHANS" I KINAS 5G-BYGGE – GLOBAL TIMES

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sverige står inför sin "sista chans" vad gäller Ericssons öde när det kommer till deltagande i Kinas 5G-utbyggnad efter det svenska utspelet mot kinesiska Huawei.

Det rapporterar den statsstödda kinesiska tidningen Global Times och hänvisar till en källa med insyn i ärendet.

Kinesiska mobiloperatörer har bjudit in Ericsson att delta i deras tester av 5G-utrustning. Den inbjudan, som ger Ericsson en chans till "intervju" för att få access till Kinas 5G-marknad, kan vara den sista chansen för Sverige att ta tillbaka sitt "felaktiga" beslut att exkludera kinesiska bolag som Huawei från att delta i den svenska 5G-utbyggnaden, skriver tidningen.

Källan underströk också, enligt tidningen, att Ericssons deltagande i de kinesiska mobiloperatörernas tester av 5G-utrustning inte betyder att Ericsson kommer att anlitas, och att Sverige noggrant måste ompröva sin Kina-hållning.

Kinas fyra större teleoperatörer China Telecom, China Unicom, China Mobile och China Broadcasting Network Corporation håller på att anordna tester av 5G-utrustning. Bland de deltagande utrustningsleverantörerna finns Huawei, ZTE, Ericsson och Nokia, enligt Global Times.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?