1515
DIREKT POD: ROTATION, MISSFÖRSTÅND OCH DE SLÖSAKTIGAS REVANSCH

STOCKHOLM (Direkt Studios) Var allt ett missförstånd? Uppgång i den amerikanska 10-årsräntan skulle ju bära med sig börsras så som den panikslagna retoriken från februari och inledningen av mars tycktes påbjuda under 2021... Fanns det någon sanning i utgångspunkten eller var det bara ett skrämskott från dem vars panikstinna röster fann klangbotten i okunniga öron som aldrig hört talas om begreppet "sektorrotation" förut?

Mitt i den börsbild som målades upp som ytterst skör och osäker under den hastiga ränteuppgången i pandemins slutdel, så låg de nya rekorden plötsligt bara där, och inte bara aktier utan också bostadsmarknader och obligationer handlades uppåt på hopp om ekonomins återhämtning från pandemikrisen. Men kunde det verkligen vara vettigt, att allt blev dyrare, utom möjligtvis techaktier som nu skulle bli markant billigare?

Kanske, men inte nödvändigtvis, hävdar i alla fall utrikesredaktör Joakim Rönning, som vanan trogen inför det senaste avsnittet av FollowTheMoney, en podcast om makt, storfinans och börsen, gått på djupet med historien och tittat på kapitalmarknadernas samspel med recessionshärjade ekonomier på väg upp ur kriser, krig, pandemier och annat elände.

Programledaren, som heter Martin Nilsson, har till uppgift att undra vad som kan hämtas därur: Är det ett inflationskaos, en oändlig skuld till barnbarnen eller bara sedvanlig chockterapeutisk upprustning som för oss vidare in i ett nytt tidevarv av elände och konflikt?

Podcasten finns tillgänglig på alla podcastplattformar, bland annat Spotify, Acast och Apple Podcasts.


https://youtu.be/ToOGm8ViAEEimage


Nyhetsbyrån Direkt är en del av Infrontkoncernen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?