1515
ONCOPEPTIDES: NYA DATA FRÅN ANCHOR-STUDIEN PRESENTERADE VID ASH

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Oncopeptides har presenterat ny data från Anchor-studien i fas 2-delen av en fas 1/2 studie vid den virtuella blodkongressen ASH som hålls under perioden 5 till 8 december 2020.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Anchor-studien utvärderar Oncopeptides läkemdelskandidat melflufen i kombination med dexametason samt daratumumab eller bortezomib vid behandling av en form av blodcancersjukdomen multipelt myelom.

Resultaten bygger på en analys från båda behandlingsgrupperna per den 19 oktober 2020.

Resultaten visar att trippelbehandlingen gav lovande effekt, tolererades väl och hade en liknande säkerhetsprofil som dubbelbehandling med enbart melflufen plus dexametason. De allvarliga behandlingsrelaterade biverkningar som rapporterades var främst av hematologisk karaktär och var kliniskt hanterbara när dosen reducerades.

I studien var tumörsvars frekvens det primära målet samt med så kallad progressionsfri överlevnad det vill säga tiden från behandlingsstart till dess att tumören fortsätter att växa.

Tumörsvarsfrekvensen för trippelkombinationen med daratumumab var 73 procent och 62 procent i kombination med bortezomib. Mediantiden för progressionsfri överlevnad var 12,9 månader i kombinationen med daratumumab. Eftersom patienter fortsatt rekryteras till behandlingsarmen med bortezomib har ingen progressonsfri överlevnad ännu rapporterats i denna del av studien.

Rekryteringen till Anchor-studien väntas kunna slutföras 2021. Under det första kvartalet 2021 väntar sig Oncopeptides kunna påbörja rekryteringen till Lighthouse-studien i fas 3.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?