1515
ONCOPEPTIDES: SEB SÄNKER RIKTKURSEN TILL 170 KR (210) (NY)

(Lägger till mer text från stycke tre)

STOCKHOLM (Direkt) SEB Equities sänker riktkursen för Oncopeptides till 170 kronor från 210 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av en analys.

Riktkursförändringen speglar ett förmodat långsammare upptag i försäljningen av Pepaxto vid behandling av en form av blodcancerformen multipelt myelom.

SEB konstaterar att rapporten för det första kvartalet, som publiceras på morgonen den 26 maj, enbart kommer att innehålla två veckors försäljning av bolagets läkemedel. Dessutom förväntar sig SEB en mindre lagereffekt för läkemedel vid behandling av mutipelt myelom än för andra läkemedel mot andra sjukdomar.

Försäljningen av Pepaxto väntas enligt SEB ta fart under året. Bankens analytiker förväntar sig däremot inte någon prognos för årets försäljning av Pepaxto i den kommande rapporten.

SEB räknar med en försäljning på 15 miljoner kronor under det första kvartalet jämfört med ett konsensus från Bloomberg om 37 miljoner kronor. SEB:s estimat för rörelseresultatet ligger på -486 miljoner kronor jämfört med konsensus på -443 miljoner kronor.

En viktig händelse för Oncopeptides menar SEB är utläsningen av resultaten från Ocean-studien, förväntat någon gång under andra kvartalet.

SEB ser 70 procents sannolikhet för ett positivt utfall av Ocean-studien där Oncopeptides kan påvisa en fördel med Pepaxto jämfört med Celgenes Imnovid (pomalidomid).

Bankens riskjusterade årliga toppförsäljning av Pepaxto ligger kvar på 840 miljoner kronor, en summa som utan riskjustering uppgår till 1,6 miljarder kronor.

Aktien stängde på onsdagen på 120:90 kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?