BÖRSEN: NEDÅT I LINJE MED EUROPABÖRSER, OMXS30 -1,0%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen handlades nedåt i den tidiga handeln på fredagen. Fokus riktades mot rapporter samt upplösningen i det amerikanska presidentvalet, där den demokratiske kandidaten Joe Biden ser ut att bli vinnare.

Vid 10.10-tiden var Stockholmsbörsens OMXS30-index ned 1,0 procent till 1.804. Aktier för 4 miljarder kronor hade då omsatts. Även på de ledande Europabörserna noterades en likartad utveckling.

Bland de mest omsatta storbolagen på OMXS30 gick Skanska mot strömmen med en uppgång på nästan 1. I botten återfanns H&M och Securitas med nedgångar på omkring 2 procent vardera.

NCC, som skulle ha släppt sin rapport på fredagsmorgonen presenterade siffror redan på torsdagskvällen. Framförallt orderingång var en besvikelse jämfört med Infronts konsensus, 21 procent under förväntningarna. Även rörelseresultat var något svagare än väntat. Aktien tappade 3,5 procent.

Kulmen av rapportsäsongen har nu passerat för de absolut största börsbolagen i Stockholm, men bland de lite mindre bolagen är det en hel del kvar bolag som ska avlägga rapport.

Mekonomen sjönk 4 procent trots ett resultat som var överlag något bättre än väntat i det tredje kvartalet. Den positiva avvikelsen jämfört med Infronts konsensus låg på 2 procent både för omsättning och nettoresultat.

New Wave förbättrade sitt rörelseresultat med cirka 36 procent i det tredje kvartalet. Detta trots en omsättning som sjönk med 13 procent. Besparingar uppges ha lyft marginalen. Aktien belönades med en uppgång på cirka 6 procent.

Speloperatören Kindreds underliggande ebitda-resultat inkom i den övre delen av det preliminära intervall som bolaget angett. Aktien var ned över 1 procent.

Fertilitetsbolaget Vitrolife har sett en minskad efterfrågan till följd av pandemin. Rörelseresultatet och omsättningen för det tredje kvartalet sjönk. Aktien backade knappt 1 procent efter en inledning där aktien var upp med cirka 4 procent som mest.

Moberg Pharma ska ta in 150 miljoner kronor i en företrädesemission med sikte på att finansiera registreringsaktiviteter och kliniskt arbete för läkemedelskandidaten MOB-015. Projektet BUPI föreslås delas ut till aktieägarna. Aktien som redan innan beskedet backat för året sågs ned drygt 6 procent.

Omsorgsbolaget Humana visade en lägre vinst på sista raden i det tredje kvartalet. Vd Rasmus Nerman summerar ändå kvartalet som stabilt, både operationellt och finansiellt, trots att det liksom föregående kvartal präglats av pandemin. Aktien stärktes 1,2 procent.

Boehringer Ingelheim har valt att avbryta sitt samarbete med forskningsbolaget Saniona kring GABAa5-programmet och återfår därmed en portfölj om över 800 molekyler. Aktien sänktes runt 5 procent.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, förvärvar Sveafastigheter Bostad. Köpeskillingen som uppgår till nära 2,8 miljarder kronor finansieras till hälften genom en emission och resterande del genom att realisera "vissa finansiella tillgångar". Aktien var ned över 1 procent.

Loomis steg knappt 3 procent. SHB har höjt sin rekommendation till köp från behåll.

Balder gick åt motsatt håll med en nedgång på drygt 1 procent. Kepler Cheuvreux har nedgraderat sin rekommendation för fastighetsbolaget till behåll från köp.

Nordea har höjt sin riktkurs för Boozt till 200 kronor från tidigare 156 kronor. Köprådet består. Aktien som steg cirka 16 procent efter torsdagens rapport lade till ytterligare nästan 5 procent till uppgången.

Hjälmbolaget Mips steg med cirka 6 procent efter sin rapport som visade på en organisk tillväxt om 108 procent i kvartalet med ett kraftigt förbättrat resultat. Vd ser optimistiskt på resten av innevarande år och förutser även en god utveckling nästa år.


Graf: Stockholmsbörsens OMXS30-index fredag 6 november

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?