1515
BIOINVENT: LÄMNAT IN ANSÖKAN FÖR FAS I/IIA-STUDIE BI-1808

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bioinvent har lämnat in en ansökan om klinisk prövning för en fas I/IIa-studie av BI-1808, för behandling av patienter med solida tumörer och CTCL. Studien kommer att genomföras på flera platser i Europa och USA och beräknas omfatta cirka 120 patienter.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Studien ska undersöka säkerhet, tolerabilitet och potentiella tecken på effekt för BI-1808, både som single agent och i kombination med Keytruda, i patienter med äggstockscancer, icke-småcellig lungcancer och kutana T-cellslymfom.

Vidare kommer studien undersöka uttryck av potentiella immunmarkörer som kan vara associerade med klinisk respons. Fas l-prövningen är indelad i två delar. Del A är en doseskalering av BI-1808 för att bedöma säkerhet, tolerabilitet och farmakokinetik och farmakodynamik, samt för att fastställa den rekommenderade dosen som single agent inför fas II-studier.

Därefter följer del B som ska undersöka säkerhet, tolerabilitet och rekommenderad dos av BI-1808 i kombination med Keytruda.

Fas IIa kommer att bestå av expansionskohorter för att bedöma tecken på effekt av BI-1808 som single agent och i kombination med Keytruda på patienter med lungcancer och äggstockscancer. En separat kohort ska undersöka aktiviteten som single agent vid CTCL (Sézarys syndrom och mycosis fungoides).Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?