1515
NÄTMÄKLARE: NORDNETS DAGSREKORD KROSSAT UNDER REDDIT-FENOMENET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nordnet noterade ett nytt handelsrekord för en enskild dag på onsdagen, under den pågående "batalj" som utspelar sig mellan privatinvesterare och hedgefonder, skriver nätmäklaren i ett pressmeddelande.

Reddit-fenomenet, där privatinvesterare i en nätforumstråd på nätforumet samverkat för att köpa upp aktiekurser i "allt-eller-inget"-satsningar och med det tvingat hedgefonder som blankat samma aktier att köpa tillbaka för att inte riskera portföljkollaps, har i princip helt tagit över i finansmedia de senaste dagarna.

Detta har i kombination med andra faktorer som bidragit till ett ökat intresse för sparande och investeringar lett till den exceptionellt höga handelsvolymen, skriver Nordnet.

"Vi har sett en markant börsåterhämtning sedan coronakraschen i mars förra året och nu har vi också rapportsäsong, vilket bidrar till ett konstant nyhetsflöde från bolagen. På toppen av detta finns också den spektakulära bataljen mellan privatinvesterare och hedgefonder", säger Johan Tidestad, kommunikationschef på Nordnet.

Rekordet skrivs till 552.528 transaktioner på nätmäklarens handelsplattform. Det tidigare rekordet, från i november förra året, var 441.983 transaktioner.

Några av de aktier som hamnat i privatinvesterarnas skottglugg är amerikanska Gamestop och finländska Nokia.


Vill du höra mer om det kurskaos som sätts i samband med uppmärksamheten kring Reddit? Lyssna på Nyhetsbyrån Direkts podcast FollowTheMoney: Reddit-dårarna, Gamestop-döden och blankarpanikens historia. Avsnittet finns tillgängligt på alla podcastplattformar, bland annat på <i>Spotify</i>.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?