Annons
Pandox: Inför Q4-rapporten: Ett stabilt avslut på året i sikte
Vi upprepar rekommendationen Köp och höjer riktkursen till 170 SEK (160).

Vi upprepar Köp och höjer vår riktkurs från 160 till 170 SEK inför q4-rapporten som väntas den 9 februari. Handelsförhållandena har sannolikt varit fortsatt starka under fjärde kvartalet, och även om det finns en nedåtrisk från en potentiell recession 2023, ser vi detta som inprisat på nuvarande nivåer. Utdelningar är inte avgörande för investeringscaset, men vi förutspår ändå en återgång av utdelning per aktie 2022 (har varit 0 sedan 2018).Viktiga resultat

Bortsett från ett nytt hyresavtal för ett hotell i Bryssel (start under första halvåret 2024) har vi sett ett begränsat företagsspecifikt nyhetsflöde under fjärde kvartalet. Vi förväntar oss ändå att den övergripande trenden från tredje kvartalet, med en stark underliggande marknadstrend för hotell, fortsätter under fjärde kvartalet.


Finansieringsmixen gynnar bolaget, med 97 procent av den totala räntebärande skulden från banker och 3 procent kommersiella papper (för vilka kreditfaciliteter finns på plats) i tredje kvartalet. Vi noterar ändå att återfinansieringsbehovet framöver är ganska omfattande, vilket kan fungera som en utlösande faktor för aktien.


Prognosöversyn

För q4 ligger vi under konsensus gällande FFO (13 procent lägre) och i linje för substansvärdet (200 SEK). Utsikterna för 2023 är avgörande för aktien. Till skillnad från de flesta liknande bolag i branschen antar vi i stort sett oförändrat fastighetsvärde för 2023, och noterar att Pandox har tagit ner värdena mer markant på väg in i 2023 jämfört med liknande bolag i branschen, även om det också återspeglar dess exponering mot hotell.


Vi upprepar FFO/NRV för perioden 2022-2024 och håller fast vid vår prognos att 2022 utgör det första utdelningsåret sedan 2018 (2 SEK per aktie), trots den nuvarande finansieringsmarknaden.


Driven av högre multiplar för sektorn höjer vi vår riktkurs till 170 SEK. Vi upprepar Köp.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera