Annons
NEW YORK: TESLA OCH APPLE ÅT OLIKA HÅLL I FÖRHANDELN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Terminerna för de ledande börserna i New York rörde sig kring oförändrade nivåer inför måndagens börsöppning. Tesla gynnades av planer på en ny aktiesplit medan uppgifter om sänkt produktion tyngde Apple.

Vid 14.45 hade terminen för Dow Jones industriindex backat 0,1 procent. Terminerna för S&P 500 och Nasdaq 100 var oförändrade.

Finansmarknadens fokus riktas mot nya fredsförhandlingar mellan Ryssland och Ukraina som inleds i Turkiet på måndagen. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sade i helgen att landet är redo att förklara sig neutralt.

"Idag träffas Ryssland och Ukraina i Turkiet för en ny tre dagar lång samtalsrunda. Ukrainas Zelenskyj säger i en intervju med flera ryska medier att han är beredd att diskutera neutralitet med Ryssland, och en kompromiss om Donbassregionen, om det backas upp av säkerhetsgarantier", skrev SEB i ett morgonbrev.

Bland bolag steg Tesla 5,5 procent inför måndagens börsöppning. Elbilstillverkaren planerar att låta aktieägare rösta om en ny aktiesplit vid den kommande årsstämman. För knappt två år sedan genomförde Tesla en split i förhållandet 5:1.

Apple planerar att minska produktionen av lågpristelefonen Iphone SE med 20 procent under andra kvartalet, enligt japanska Nikkei. Minskningen hänvisas bland annat till en nedgång i efterfrågan på teknik som en konsekvens av Rysslands krig i Ukraina. I förhandeln tappade aktien 1,6 procent.

Datortillverkaren HP har gått på förvärvsstigen genom att köpa hörlurstillverkaren Plantronics för 3,3 miljarder dollar. Köpeskillingen kommer med en premie värd 53 procent jämfört med stängningskursen i fredags. Plantronics-aktien rusade 49 procent inför öppning.

Köttsubstitutstillverkaren Beyond Meat föll 6,4 procent. Piper Sandler har sänkt aktien till neutral med hänvisning till ökad konkurrens och lägre förväntningar på resultatet från en nationell lansering tillsammans med hamburgerkedjan McDonalds.

Fortsatt bland rekommendationer har sportskokedjan Foot Locker sänkts till market perform av Cowen. Här föll aktien 1,2 procent.


Noteringar vid 14:45-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA -0,08%
Terminen för S&P 500 -0,04%
Terminen för Nasdaq 100 +0,02%
2-åriga USA-räntan +0,0253 till 2,3044%
10-åriga USA-räntan -0,0258 till 2,4475%
Olja, US WTI -4,83% till 108:40 dollar/fat
Olja, Brent -4,82% till 114:84 dollar/fat
EUR/USD -0,0031 till 1:0951

KÄLLA: Infront.


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera