1515
Annons
FASTATOR: BLIR MAJORITETSÄGARE I FÖRETAGSPARKEN MED 79%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastator har genomfört ett antal transaktioner som leder till att bolaget blir majoritetsägare i Företagsparken med en ägarandel om totalt 79 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Fastator har förvärvat befintliga aktier i innehavsbolaget Företagsparken, sålt fastigheter om 400 miljoner kronor och sitt innehav i Abamco Fastigheter till Företagsparken samt konverterat samtliga ägarlån till eget kapital i Företagsparken. Genom transaktionerna blir Fastator majoritetsägare i Företagsparken med en ägarandel om totalt 79 procent.

Företagsparkens fastighetsvärde uppgår nu till 3,6 miljarder kronor – upp från 0,8 miljarder kronor i början av året. Förvärvet av befintliga aktier i Företagsparken finansieras med likvida medel.

Företagsparkens styrelseordförande Leif Östling och vd Joakim Orthén blir i samband med transaktionerna aktieägare i Företagsparken med ett innehav om vardera knappt 1 procent av aktierna.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?