1515
Annons
BÖRSEN: HEXATRONIC RAPPORTVINNARE, OMXS30 +0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen avslutade torsdagens handel i det gröna efter att spenderat lejonparten av dagen under nollstrecket. Byggmästaren Ahlström föll på villkorsförändringar i Volta Trucks-emissionen och Hexatronic kröntes till rapportbolagens vinnare.

Vid börsstängning var det svenska storbolagsindexet OMXS30 upp 0,2 procent till nivån 2.406. Aktier för 14,9 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

Bland storbolagen pressades Kinnevik hårdast. Investmentbolaget noterades ned 2,6 procent, och har därmed backat 9,2 procent de senaste fem handelsdagarna. Även Essity och Swedish Match hade det motigt med nedgångar på 0,6–1 procent.

På vinnarlistan var Sandvik i topp, med ett avancemang på 2 procent. Verkstadsföretaget skuggades av Astra Zeneca och SKF som klev upp 1,5 respektive 1,4 procent.

Bland dagens rapporterande bolag rusade Hexatronic 21 procent. Systemleverantören inom fiberoptisk kabel och infrastrukturlösningar för telekomföretag redovisade en ökning av rörelseresultatet om 102 procent för det andra kvartalet 2021, jämfört med motsvarande period i fjol.

Readly stängde upp drygt 10 procent för dagen. Det digitala magasinbolaget lade fram ett rörelseresultat på -54,3 miljoner kronor för det andra kvartalet (-59,4). Aktien har tappat nästan 41 procent sedan börsnoteringen i september 2020.

Leo Vegas rapport gavs initialt ris av marknaden, och aktien föll nästan 9 procent, men vände sedan upp och stängde strax under nollan. Ebitda-marginalen nästan halverades i procentenheter och intäkterna minskade 13 procent i det andra kvartalet, jämfört med samma kvartal i 2020. Under eftermiddagen framgick det att bolagets styrelseordförande samt finanschef köpt aktier för drygt 0,5 miljoner kronor i bolaget.

Garo klättrade 19 procent – och slog kursrekord - efter att bolaget, som utvecklar och tillverkar produkter och helhetslösningar för elinstallationsmarknaden, presenterade en omsättning på 341 miljoner kronor för det andra kvartalet (238).

Byggmästare Anders J Ahlström rasade 22 procent under ovanligt stor omsättning. Byggmästaren har meddelat att den nyemission som fortfarande planeras i Volta Trucks, ett bolag som investeringsbolaget äger cirka 35 procent av aktierna i, väntas genomföras till en lägre värdering och teckningskurs än tidigare väntat.

Flera gamingbolag rekylerade uppåt efter en tuffare onsdagshandel. Stillfront steg 14 procent till 53:90 kronor. Bolaget har fått ett flertal riktkurssänkningar i sällskap med ett antal upprepade köprekommendationer efter gårdagens rapport. Bland annat har Pareto sänkt riktkursen till 76 kronor (94) och återstämplat aktien med köp.

G5 Entertainment, som också kom med kvartalssiffror på onsdagen, klättrade 9 procent till 438 kronor. "Marknadens reaktion på G5:s rapport (på onsdagen) visar återigen hur missförstådd aktien är", skrev Handelsbanken Capital Markets i en kommentar på onsdagseftermiddagen där rekommendationen köp upprepades och riktkursen justerades ner marginellt till 718 kronor.


Graf: OMXS30 torsdagen den 12 augusti

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?