Annons
NORGE: BOPRISER SJÖNK 0,2% SÄSONGSRENSAT I JULI

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De norska bostadspriserna sjönk 1,6 procent i juli jämfört med föregående månad. Säsongsjusterat innebär det en nedgång med 0,2 procent.

Det visar statistik från Eiendom Norge.

Hittills i år är bostadspriserna i Norge upp 7,1 procent.

"Även om den underliggande prisutvecklingen var negativ i juli och det var stora variationer i prisutvecklingen i landet skulle vi karakterisera utvecklingen som normal för juli", säger Henning Lauridsen, vd på Eiendom Norge, i en kommentar.

Han konstaterar också att omsättningen minskat tydligt från pandemin och att man får gå tillbaka till 2017 för att hitta en julimånad då det såldes förre bostäder i Norge.

I Oslo steg bostadspriserna med säsongsrensade 0,4 procent i juli, högst i landet.

"Oslo sticker ut i juli som området med den starkaste säsongsrensade utvecklingen under sommaren. Detta illustrerar vår fortsatta oro för boprisutvecklingen och prisnivån i huvudstaden. Vi ser inte heller att räntan kommer att bita här först. Huvudstadsregionen har nu en hög befolkningstillväxt och ett fortsatt lågt bostadsbyggande. Det sätter ytterligare prispress i Oslo", säger Henning Lauridsen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera