1515
NEW YORK: TEKNIKAKTIER FORTSATTE ATT PRESSAS, S&P500 -1,5%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna avslutade torsdagens handel i negativt territorium. Dow Jones industriindex vände ned samtidigt som de andra indexens nedgångar accelererade i slutet av handelsdagen.

Vid stängning var Dow Jones industriindex ned 0,5 procent till 32.862. S&P 500 backade 1,5 procent till 3.916, samtidigt som tekniktunga Nasdaqs kompositindex retirerade 3 procent till 13.225.

Den veckoliga statistiken kring antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd ökade med 45.000 personer förra veckan och uppgick till 770.000 personer.

Analytiker hade räknat med en lägre siffra på 700.000 nya sökande av arbetslöshetsunderstöd.

CNBC skriver att den amerikanska ekonomin har adderat 545.000 jobb under 2021, och att arbetslösheten i nuläget uppgår till 6,2 procent.

De stigande räntorna, som sätter press på teknikaktierna, stöttar i stället bankaktierna. Aktierna för JP Morgan och Goldman Sachs adderade 1,7 respektive 0,9 procent, efter starkare initiala uppgångar. Bank of America-aktien steg däremot 2,6 procent, samtidigt som Wells Fargos aktie stärktes 2,9 procent.

Bland teknikaktierna var Microsoft, Amazon och Netflix alla ned mellan 2,7-3,8 procent.

Vätgaslastbilsutvecklaren Nikolas aktie noterades ned nästan 10 procent. Ytterligare en av bolagets storägare, sydkoreanska Hanwha Group, avser att sälja stora delar av sitt innehav.

För några månader sedan aviserade den tidigare tyska partnern Bosch att innehavet i Nikola kapas.

Även Teslas aktie var ned, om 6,7 procent. En av Teslas bilar, som försatts i autopilotläge av föraren, kraschade på onsdagen in i en polisbil i delstaten Michigan. Händelsen ska nu utredas av trafiksäkerhetsmyndigheter. Det är den tredje gången de senaste veckorna som en olycka involverande Tesla har engagerat trafiksäkerhetsverket. Två olyckor utreds också i Detroit och Houston.

Apples aktie var också ned i det allmänt tekniksura klimatet. Bolaget planerar även att lansera en ny produktlinje av iPads så tidigt som i april, skriver CNBC. Försäljningen av iPads har ökat i spåren av att flera både jobbar och går i skola på distans. Aktien var ned 3,4 procent.

Försäkringsbolaget Chubb överväger att köpa deras mindre branschkollega Hartford Financial Services. Hartford värderas till något norr om 20 miljarder dollar, och ett potentiellt förvärv skulle vara en av de större affärerna i sektorn på flera år, skriver Bloomberg News.

Hartford bekräftade att det fått ett icke-bindande förslag från Chubb, men uppgav inga siffror.

Chubbs aktie tappade 2,7 procent, medan Hartfordaktien rusade 19,3 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 7 punkter till 1,72 procent.


Graf: S&P 500 torsdagen den 18 mars

image

Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?