1515
TESLA: PIPER SANDLER HÖJER RK TILL STREET HIGH 1.200 USD (NY)

(Tillägg: Från fjärde stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Piper Sandler höjer sin riktkurs på Tesla till nytt så kallat "street high" – den högsta bland de etablerade analyshusen på Wall Street.

Den nya riktkursen lyder 1.200 dollar, en höjning från 515 dollar, vilket framgår av en analys på 104 sidor av analytikern Alexander Potter. Rekommendationen för aktien, som handlades till 822 dollar i den amerikanska förhandeln på måndagen, är fortsatt köp.

Piper Sandler spår att Tesla år 2030 kommer ha utökat helårsleveranserna från 0,9 miljoner bilar under 2021 till 9 miljoner bilar under 2030.

"2020 var ett utbrottsår för Tesla, men enligt vår mening är det ännu inte slut på fyrverkerier. Tesla har gett 10 gånger pengarna de senaste 12 månaderna, men vi anser inte att investerare borde sälja", skriver Piper Sandler.

Analysen är den största som publicerats från analyshuset, men inte ens detta stora efterforskningsarbete "kan fånga in alla potentiella intäktssträmmar", enligt Piper Sandler.

"De industrier som Tesla fokuserar verksamheten på är fortsatt fast i utdaterade affärsmodeller och det kan dröja decennier innan det tar slut på nya möjligheter för detta företag", skriver analytikerna.


Vill du höra mer om Tesla, tidigare skeptiska analytikerna som nu vänder kappan efter vinden och om deras antagonister som i stället skördar frukten av att ha varit tidigt positiva och skrattats ut? Lyssna på avsnitt 52 av Nyhetsbyrån Direkts podcast FollowTheMoney: Hur Teslas analytikerclowner blev profeter – och nu riggar nästa börshajp. Avsnittet finns tillgänglig på alla podcastplattformar, bland annat <i>Spotify</i>, <i>Acast</i> och <i>Apple Podcasts</i>.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?