Annons
NEW YORK: TWITTER VINNARE PÅ TEKNIKSTARK BÖRS, S&P 500 +0,4%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna handlades blandat en bit in i måndagshandeln. I fokus var bland annat den delvis inverterade räntekurvan och Elon Musks intåg i Twitter.

Vid 17.15-tiden var Dow Jones industriindex oförändrad vid 34.812, samtidigt som Nasdaqs kompositindex steg 1,4 procent till 14.459. Breda S&P 500 adderade 0,4 procent till 4.565.

Den amerikanska tioårsräntan var upp 4 punkter till 2,43 procent och delar av räntekurvan var fortsatt inverterad. Tvåårsräntan, som stod vid 2,44 procent, var därmed högre än tioårsräntan, samtidigt som femårsräntan var högre än 30-årsräntan.

"Vi tror att den nuvarande flackare kurvan beror på oron att Fed ligger efter med räntehöjningar och vill strama åt över neutralt, vilket skulle skada tillväxten", skrev investmentbanken TD Securities enligt CNBC.

På bolagsfronten rusade Twitter 25 procent. Teslas vd Elon Musk har köpt drygt 73 miljoner aktier i mikrobloggsbolaget, motsvarande 9,2 procent av aktiekapitalet.

Vidare på Tesla-fronten meddelade bolaget att det levererade 310.000 bilar under det första kvartalet 2022. Utfallet, som var ett nytt rekord, var dock under förväntningarna, enligt CNBC. Aktien var ändå upp 3,4 procent.

Kaffekedjan Starbucks har beslutat att stoppa det planerade aktieåterköpsprogrammet i samband med att grundaren Howard Schultz återinträder som tillförordnad vd. Starbucks kommer i stället att nyttja kapital till att investera i personal och faciliteter för att "skapa bästa möjliga värde för investerarna". Aktien backade 1,3 procent.


Graf: S&P 500 måndagen den 4 april

image

Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera