1515
EVOLUTION: ÄGER INTE KONTAKTEN MED SPELARNA - IR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Livekasinounderleverantören Evolution anklagas av en anonym konkurrent för att verka illegalt på vissa marknader och göra affärer i länder som står under amerikanska sanktioner, rapporterar Bloomberg News. Bolaget framhåller att det är operatörerna som äger relation med spelarna och inte Evolution.

Anklagelsen har lämnats in till spelmyndigheten i New Jersey av en advokat som företräder konkurrenten och följer en rapport från privata utredare.

Bolagets ir-chef Carl Linton säger till Nyhetsbyrån Direkt att han inte vill ge ytterligare kommentarer i ärendet än de som lämnats till Bloomberg, där han framhåller att Evolution är en b2b-leverantör och inte en operatör.

"Evolution har kundrelation med speloperatörer som i sin tur äger relationen med slutanvändaren. Evolution äger eller kontrollerar inte någon av de aktörer som tillhandahåller spelen (s.k. aggregators) eller operatörer som bolaget jobbar med", skriver bolaget i sin kommentar.

Utredare ska enligt Bloomberg ha kunnat spela Evolutions spel från Iran, som står under amerikanska sanktioner. En chef vid Evolution uppges vidare ha sagt till en av utredarna att företaget har tagit emot spel i Sudan och Syrien. Bland annat har det antytts att medlemmar i president Bashar al-Assads familj fanns bland spelarna.

Vidare uppges utredarna ha spelat in sig själva när de spelade Evolutions spel från internetadresser i Singapore och Hongkong, där nätspel är förbjudet.

Evolution uppger att bolaget använder alla till buds stående verktyg för att blockera spel från vissa länder, inklusive alla länder på sanktionslistor som nämns i Bloombergs artikel.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?