1515
MOMENTUM: SÄRNOTERA AFFÄRSOMRÅDENA EN GOD IDÉ - AFV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Om Momentum slutför uppdelningen av koncernens två affärsområden till två separata börsbolag är ett bra förslag. Det menar Affärsvärlden som har svårt att se att detta inte förverkligas.

"På pappret ser detta nämligen klockrent ut. Inga större nackdelar men stora möjliga vinster", skriver tidningen, som anser aktien vara köpvärd, i en kommentar.

Tidigare i april lät Momentum via ett pressmeddelande meddela att bolaget avser utreda möjligheterna för en eventuell uppdelning av koncernen i två separata börsnoterade bolag.

Det två affärsområdena i Momentum är Verktyg, Förnödenheter, Arbetskläder & Skydd samt Komponenter & Tjänster.

Affärsvärlden skriver att en uppenbar lockelse är chansen att Komponenter & Tjänster får en serieförvärvar-värdering som eget börsbolag. Tidningen ser det inte som givet, men att det är en realistisk möjlighet.

"Givet att uppdelningen blir av och att återhämtningen inom nordisk industri fortsätter när virusvågen klingar av kan aktien bli bra. Vi tror på bägge dessa saker. Aktien är köpvärd för andra som delar denna bedömning", avslutar Affärsvärlden.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?