1515
Annons
BÖRSEN: VÄNDE UPP I SKVALPIG HANDEL, ASSA VINNARE, OMXS30 +0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen vände upp i skvalpig handel på onsdagen, efter att riktningen varit negativ under större delen av dagen. Ett nyhetsflöde med insynsförsäljningar, rapporter och bud satte avtryck.

Vid stängning var storbolagsindexet OMXS30 upp med 0,2 procent till nivån 2.331. Under dagen omsattes aktier för 26,4 miljarder kronor på Stockholmsbörsen i sin helhet.

Assa Abloy fortsatte kursrevanschen efter det tapp som kunde konstateras i samband med delårsrapporten den 27 oktober. Sedan dess har aktien nu handlats upp åtta av de nio senaste dagarna och stigit med 11 procent, efter att ha adderat 2,8 procent under onsdagen.

Näst överst fanns kullagerbolaget SKF, som steg med 2,4 procent, i likhet med Assa Abloy utan några tydliga nyhetshändelser att hitta i flödet.

I andra änden av indexet backade mätteknikbolaget Hexagon mest i OMXS30, sedan vd Ola Rollén meddelat försäljning av en stor del av aktieinnehavet. Aktien stängde 4,5 procent ned. Nästsförlorare för dagen var molnkommunikationsbolaget Sinch, 3,2 procent ned.

Utanför storbolagsindexet noterades Ica 11 procent upp, vilket i princip representerar nivån för det bud som Ica-handlarnas Förbund och AMF Pensionsförsäkring lagt på dagligvarukedjan: 534 kronor kontant per aktie. Icas styrelse har rekommenderat budet.

I rapportfloden slog gamingbolaget Stillfront till med ett rörelseresultat 4 procent högre än väntat, men den stora nyheten var att bolaget förväntar sig att återgå till organisk tillväxt under senare delen av fjärde kvartalet. Aktien svarade med ett lyft på 22 procent.

Forskningsbolaget Irlab, som vände till vinst i tredje kvartalet som en följd av utlicensieringen av läkemedelskandidaten mesdopetam till läkemedelsföretaget Ipsen, steg 12 procent.

Medicinteknikbolaget Bicos rörelseresultat före avskrivningar, ebitda, var klart lägre i det tredje kvartalet jämfört med samma period i fjol. Bico föll 21 procent.

Surgical Science, som utvecklar virtual reality-simulatorer för kirurger, visade i sin rapport en tillväxt för jämförbara enheter på 31 procent i tredje kvartalet. Kursen var upp 17 procent.

Uppåt var det även för vindkraftbolaget Arise, som vände till en vinst på 54 miljoner kronor i tredje kvartalet (-32) samtidigt som nettoomsättningen ökade med 388 procent till 117 miljoner kronor. Aktien avancerade 8 procent.

Andra rapporterande bolag som utmärkte sig var igamingbolaget Angler Gaming, som föll 26 procent efter att ha redovisat minskat rörelseresultat och en svag start på det fjärde kvartalet.

På onsdagen hade miljöteknikbolaget Norditek premiär på First North. Inför noteringen gjorde bolaget en emission på 26 miljoner kronor, där bolaget med teckningskursen 11 kronor värderades till 110 miljoner kronor före kapitaltillskottet. Sista aktieaffär för dagen gjordes till 14:40 kronor, 31 procent över teckningskursen.


OMXS30 onsdag 10 november

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?