HUSQVARNA: "RIDER PÅ STANNAHEMMA-TREND" - PARETO

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Husqvarna gynnas av att människor väljer att stanna hemma under coronapandemin, vilket har fått efterfrågan på trädgårdsutrustning att rusat.

Det menar Pareto i en analys och som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare på fredagen höjer analyshuset sin riktkurs till 81 kronor (72) med bibehållen köprekommendation.

"Konsumentefterfrågan ser stark ut inom flera nyckelmarknader, där storkunden Lowe's rapporterat en ökning på 20 procent i april med Lawn & Garden över genomsnittet, och andra som har indikerat att den europeiska DIY-marknaden (do it yourself) kommit tillbaka starkt i takt med att marknaderna öppnas", skriver Pareto.

Men även om efterfrågan på konsumentmarknaden ökar, är de professionella kunderna fortsatt avvaktande, och enligt Pareto kan uppskjutna order från kunderna inom segmentet till stor del komma att motverka uppsvinget inom detaljhandeln på kort sikt.

Husqvarnas aktie inledde fredagens handel med en uppgång omkring 1,3 procent till 74:50 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?