1515
ONCOPEPTIDES: KEMPENS RIKTKURS SÄNKT TILL 100 KR (135)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Riktkursen för Oncopeptides har sänkts till 100 kronor från tidigare 135 av den nederländska banken Kempen, dock med upprepad köprekommendation.

Det framgår av ett analysbrev.

IMW-presentationen och bolagets webcast gjorde det enligt Kempen tydligt att den förbättrade progressionsfria överlevnaden för melflufen främst drevs av patienter som inte genomgått en autolog stamcellstransplantation (ASCT).

Även om Kempen ser den bättre progressionsfria överlevnaden stå starkare i gruppen utan tidigare ASCT, fanns det för OS (overall survival) bara en "trend som gynnade" melflufen, vilket möjligen inte är så övertygande som man skulle önska inför en potentiell ansökan. Därmed är den regulatoriska vägen framåt fortfarande suddig, enligt Kempens analytiker Suzanne van Voorthuizen.

En ansökan baserad på Oceans data med sikte på ett godkännande i undergruppen utan tidigare ASCT är enligt Kempen inte sannolik, givet att datamängden är mindre, och även om datan är konsekvent är inte OS-fördelen så robust som man skulle önska. Oceandatan kommer enligt Kempen sannolikt att betraktas som "hypotesskapande".

Vad gäller ett Horizonbaserat påskyndat godkännande låter sig Kempen lugnas av bolagets kommentarer om att tidigare ASCT sannolikt inte blir ett problem i Horizondatan, då de flesta patienter som haft en tidigare ASCT hade det för länge sedan. Därmed är riskerna mot ett påskyndat godkännande begränsade enligt banken.

Under den tidiga handeln på måndagen var aktien i Oncopeptides upp som mest 12 procent för att omkring lunchtid ha fallit tillbaka till en uppgång om smärre 1,8 procent, till 47 kronor, på dagsbasis.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?