1515
KINA: MYNDIGHETER SAKTAR NED GODKÄNNANDE AV NYA SPEL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kinesiska myndigheter kontrollerar nu nya onlinespel för att reda ut huruvida de följer hårdare kriterier kring skydd av barn.

Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor med insyn i ärendet, som också påpekar att det sannolikt saktar ned lanseringarna på marknaden.

Myndigheterna går igenom spel som lämnats in för godkännande av de lokala jättarna Tencent och Netease för att se till att de följer de nyligen införda reglerna kring begränsad speltid och andra skydd mot beroende.

Utöver begränsningen av speltid tittar myndigheter också på smalare frågor. Till exempel slår myndigheter ned mot de populära zombiespelen då dessa bedöms vara för läskiga eller ämnen som anses oönskade, till exempel den populära genren "boys' love".

I förra veckan rapporterar South China Morning Post att Kina skulle stoppa godkännanden av nya spel. Nyheten korrigerades kort därefter till att säga att processen var inriktad mot att sakta ned godkännandet av nya spel.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?