1515
XIAOMI: SKA INVESTERA 15 MDR USD I ELBILSUTVECKLING ÖVER 10 ÅR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den kinesiska elektroniktillverkaren Xiaomi ska satsa motsvarande drygt 15 miljarder dollar i egen elbilsutveckling, framgår av ett pressmeddelande.

Xiaomi, som är mest kända för telefoner men också säljer allt från mikrovågsugnar till datorer och el-skotrar, har startat ett helägt dotterbolag för elbilsutveckling.

Nyheten om att en elbilssatsning var på väg kom ut i förra veckan, då Reuters rapporterade om planerna med hänvisning till källor.

De initiala uppgifterna om att fordonstillverkaren Great Wall Motors skulle ingå i ett samarbete med Xiaomi för att tillverka bilarna dementerades dock av bolaget.

Xiaomi blir ytterligare en kinesisk konkurrent för de storsatsande företrädelsevis europeiska, amerikanska, japanska och sydkoreanska biltillverkare som hamnat på efterkälken i elbilsutvecklingen bakom amerikanska Tesla.

I Kina finns redan Byd, Xpeng och Nio som några av de bolag som slåss om andelar i elbilsmarknaden. Kina är för närvarande världens största marknad för helelektriska fordon.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?