1515
NOKIA: NY STRATEGI TAR TID, HANDLAR OM TREÅRIG RESA - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det finländska telekombolaget Nokias strategi, som bland annat handlar en del om att forma om bolaget och fokusera verksamheten, kommer att ta tid.

"Det här kommer att vara en längre resa. Det kommer att handla om en treårig resa", sade Nokias vd Pekka Lundmark vid bolagets webbsända strategiuppdatering på onsdagen.

Han upprepade det tidigare budskapet om att nästa år kommer att bli ett utmanande år för Nokia. Prognosen för 2021, som kommunicerades i samband med niomånadersrapporten för första gången, är att bolagets ska nå en justerad rörelsemarginal på 7-10 procent.

"Långsiktigt är ambitionen högre än det, men en justerad rörelsemarginal på 7-10 procent under nästa år utgör basen. Det är inte en så dålig bas med tanke på det faktum att vi investerar mycket i Mobile Networks", sade Pekka Lundmark.

På onsdagen uppgav Nokia att affärssegmentet Mobile Networks i den nya organisationen väntas visa en jämförbar rörelsemarginal på omkring noll procent under 2021, med en förväntan om att den marginalen förbättras avsevärt på längre sikt.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?