1515
Annons
MONDI: GOD EFTERFRÅGAN KARTONGER UNDER 3 KV, VÄNTAS HÅLLA I SIG

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det globala förpackningsbolaget Mondi meddelar i en operativ uppdatering att företaget hade ett underliggande ebitda-resultat om 388 miljoner euro för det tredje kvartalet i år, en ökning om 27 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

Vd Andrew King skriver i uppdateringen att bolaget hade ett starkt kvartal med högre snittpriser i affärsområdena och en stark volymtillväxt, samtidigt som perioden präglats av högre insatskostnader.

Efterfrågan för wellpapp-kartonger fortsatte vara stark under perioden, skriver Mondi.

Vid en framåtblick konstaterar bolaget att efterfrågan väntas fortsatt vara mycket god och att Mondi kommer fortsätta höja sina priser, vilket kommer motverka den pågående prisinflationspressen.

I London steg aktien strax över 1 procent i den inledande handeln på torsdagen.

Hemma i Sverige sågs samtidigt SCA, Billerud Korsnäs, Stora Enso och Holmen till uppgångar om mellan 0,2-1,5 procent på den generellt starka torsdagsbörsen. I Helsingfors var aktien i Metsä Board upp 0,9 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?