1515
NORDEN: BANG & OLUFSEN VINNARE I KÖPENHAMN, VINX30 +0,7%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna handlades uppåt på onsdagen. Samlingsindexet Vinx30 steg 0,7 procent till nivån 1.125.

I regionen noterades den bästa utvecklingen i Köpenhamn där OMXC25-indexet stärktes 1,1 procent till 1.613.

Hemelektroniktillverkaren Bang & Olufsen steg 18,5 procent efter att ha höjt helårsprognoserna på tisdagskvällen.

Den finansiella prestationen har varit bättre än väntat under räkenskapsårets första halvår, bland annat tack vare produktlanseringar och högre efterfrågan på produkter för hemunderhållning, uppgavs det.

Sämre gick det för servicebolaget ISS som handlades ned 3 procent efter att presenterat en ny strategi och nya finansiella mål under onsdagsmorgonen.

I Helsingfors ökade OMXH25-indexet 0,2 procent till 4.603.

Nokia upprepade sina prognoser för 2020 och 2021 med anledning av en strategiuppdatering. Koncernens jämförbara rörelsemarginal ska fortsatt uppgå till 7-10 procent under 2021. Marknaden svarade med att handla ned aktien 1,9 procent.

Bättre gick det för stålbolaget Outokumpu som stärktes ytterligare 2,6 procent sedan SEB höjt rekommendationen till köp. Aktien var upp med knappt 14 procent på tisdagen efter en höjd prognos för det fjärde kvartalet.

I Oslo steg OBX-indexet 0,3 procent till 832.

Fastighetsbolaget Entra handlades upp 3,7 procent. SBB, som tidigare lagt ett bud på Entra för att sedan dra tillbaka det, har överlämnat ett brev till Entras styrelse som innehåller due dilligence-frågor.

"Ifall den efterfrågade informationen erhålls kommer SBB att utvärdera informationen med målsättningen att uppfylla due diligence-villkoret i erbjudandet. Dessutom kommer utvärderas om due diligence-granskningen kan ligga till grund för en förbättring av villkoren i budet", uppgav SBB.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?