1515
COREM PROPERTY: ERBJUDER PREF-ÄGARE NYEMITTERADE D-AKTIER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget Corem erbjuder till samtliga preferensaktieägare i bolaget om att byta ut sina preferensaktier mot nyemitterade stamaktier av serie D i Corem.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Utbyteserbjudandet innebär att Corem erbjuder 1,12 stamaktier av serie D i Corem för varje preferensaktie i Corem som löses in.

Utbyteserbjudandet motsvarar ett värde om 323 kronor per befintlig preferensaktie i Corem.

"Skälet till att enbart preferensaktier erbjuds inlösen är för att möjliggöra ökad finansiell flexibilitet för bolaget. Stamaktierna av serie D utgör uteslutande eget kapital, vilket kan jämföras med bolagets preferensaktier som anses till lika delar utgöra eget kapital och räntebärande skuld enligt ratinginstitutens regelverk", skriver bolaget i pressmeddelandet och fortsätter:

"Ett ökat antal nya stamaktier av serie D skapar bättre förutsättningar för bolaget att, över tid, nå en 'investment grade'- rating. En sådan rating bedöms minska bolagets finansiella risk och förväntas samtidigt förbättra förvaltningsresultatet till följd av lägre finansieringskostnader".

I går, måndag, blev det känt att Corem lagt ett aktiebaserat bud på Klövern. Rutger Arnhult är storägare i såväl Corem som Klövern.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?