1515
Annons
APPLE: MEDDELAT LEVERANTÖRER OM SVAGARE EFTERFRÅGAN IPHONE 13

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Efter att under en tid ha brottats med problem i den globala leveranskedjan har Apple nu även drabbats av sviktande efterfrågan.

Det skriver Bloomberg News, som med hänvisning till anonyma källor rapporterar att Apple meddelat sina komponentunderleverantörer att efterfrågan på mobilerna i serien Iphone 13 har försvagats.

Apple har sedan tidigare sänkt sitt produktionsmål för Iphone 13 i år med upp till 10 miljoner enheter, efter att ursprungligen ha haft ett mål på 90 miljoner. Skälet till denna sänkning var den rådande bristen på komponenter.

Bolagets förhoppningar var att kunna hämta igen stora delar av det tappet under nästa år, när komponentutbudet väntas ha förbättrats. Men nu informerar alltså Apple sina leverantörer att dessa order kan komma att utebli.

Apple är fortfarande på väg mot en rekordartad julsäsong och analytiker räknar med en försäljningsökning på 6 procent till cirka 118 miljarder dollar för kalenderårets tre sista månader. Kvartalet väntas dock inte bli den totala succé som Apple och marknaden från början väntade sig. Efter problemen med komponentbrist och leveransproblem har nu ökad inflation och förnyad oro över den nya virusvarianten omikron tillkommit, vilket väntas få vissa potentiella produktköpare att avstå.

Apples nuvarande Iphoneserie har av bedömare beskrivits som en modest uppgradering i jämförelse med Iphone 12 där förändringarna var större inte minst på utsidan. Större produktförändringar väntas enligt Bloomberg i den modellserie som anländer senare under 2022 och detta skulle kunna få fler Applekunder att avvakta med köp.

Flera av Apples underleverantörer i Asien och Europa har backat efter Bloombergs ursprungliga artikel. I Sydkorea sjönk LG Innotek 8,4 procent medan TDK i Japan tappade 3,6 procent. I Europa hade ST Microelectronics klockan 10.20 sjunkit 4 procent medan Infineon var ned 2,5 procent.

Apple hade i den tidiga amerikanska förhandeln sjunkit drygt 1 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?